Frequently Asked Questions

SoccerRocker, wat is dat nou precies?

Overdag een voetbaltoernooi en aansluitend een muziekfestival waar veel te beleven valt, dat is SoccerRocker. Zaterdag 18 juni 2022 vindt de tiende - en allerlaatste - editie plaats op Sportpark Drieburg in Amsterdam Oost.

Kan ik ook komen als ik niet meevoetbal?

Ja natuurlijk! Daar is SoccerRocker juist voor bedoeld. We zijn ontstaan als voetbaltoernooi, maar inmiddels is muziek de hoofdmoot van ons festival. We verkopen ook losse festivalkaarten voor het muziekprogramma. Kom gerust langs als supporter en geniet daarna van de live-acts in de avond.

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Ja natuurlijk, je bent van harte welkom. Check onze vacatures en meld je aan!

Waar kan ik mee betalen?

Op SoccerRocker kun je aan de diverse barren je drank en eten helaas niet met contant geld betalen. Je hebt sowieso je pinpas nodig om te kunnen betalen. Misschien hebben we dit jaar munten, misschien ook wel niet.

Mogen kinderen ook mee?

Gezellig! Denk wel aan gehoorbescherming. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Eten en drinken is een belangrijk onderdeel van SoccerRocker. Er zijn verschillende foodstands waar je lekker (vegetarisch) kunt eten. Vanzelfsprekend ontbreekt ook het patatje met niet. We zijn als stichting grotendeels afhankelijk van de horeca-inkomsten gedurende de festivaldag. Daarom is het is voor bezoekers niet toegestaan eigen drank en etenswaren mee te nemen op het terrein.

Wie heeft dit jaar die poster ontworpen?

Onze vrienden van Van Lennep zijn dit jaar verantwoordelijk voor het artwork van SoccerRocker. Ook Peter te Bos, Pankra en Willem Kolvoort hebben in het verleden campagnes gemaakt voor ons festival. De inmiddels beroemde tekening van Johan Cruijff en David Bowie uit 2016 is gemaakt door Mike Ottink.

Wat is SoccerRocker eigenlijk?

SoccerRocker combineert een grootschalig voetbaltoernooi met live-muziek. Ook leuk als je niet voetbalt en gezellig een biertje wilt komen drinken en een bandje kijken.

Waar kan ik een kaartje kopen voor SoccerRocker?

De kaarten voor SoccerRocker zijn vanaf begin mei te koop via deze site. Houd onze social media in de gaten voor informatie over de start van de kaartverkoop. Iedereen die ooit heeft meegedaan krijgt een mail als we gaan starten met de kaartverkoop.

Ik ben onder de 18, ben ik dan ook welkom op SoccerRocker?

Ja natuurlijk! Maar vanwege de alcoholwet ben je verplicht om, bij de ticketcontrole aan te geven dat je jonger dan 18 jaar bent. Je krijgt dan een ander polsbandje om. Je kunt dus gewoon het festivalterrein betreden, maar alcohol nuttigen beneden de 18 jaar is verboden.

Mag ik mijn hond meenemen?

Op het festivalterrein zijn honden overdag geen enkel probleem, mits je trouwe viervoeter aangelijnd is en de uitwerpselen netjes worden opgeruimd. Het is niet toegestaan om honden/huisdieren na 17 uur op het festivalterrein te hebben!

Wat moet ik zelf meenemen?

Denk aan zonnebrandcrème, regenjas poncho en natuurlijk je pinpas. De geluidsniveaus op het terrein kunnen hoger dan 85 dB(A) zijn, denk dus aan gehoorbescherming. Laat je waardevolle spullen thuis, we hebben dit jaar geen kluisjes.

Kan ik ook roken op SoccerRocker?

We zijn te gast bij een voetbalclub en verkopen geen sigaretten. En het is in de kantine ook niet toegestaan om te roken. Wel mag je er natuurlijk nog eentje opsteken in de open lucht.

Site by Alsjeblaft!